O nas

Restauracja Głową w Piach

Niskokaloryczne, bez cholesterolu, antybiotyków i konserwantów, za to pełne wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i żelaza. Jego potencjał i smak można poznać w restauracji „Głową w piach”, przy ul. Kołłątaja 5 w Olsztynie. W menu przystawki, zupy i dania główne ze strusim mięsem. Od carpaccio i tatara, po Pędzącego Steka i Struś burgera . Smak strusiny? Coś między polędwicą wołową, a mięsem jelenia. Mimo, że czerwone, jest ponad trzy razy chudsze od wołowiny i nie narażone na choroby. Aby wydobyć smak tego mięsa, przyprawia się go jedynie solą i pieprzem.

Co nie znaczy, że menu restauracji będzie monotematyczne. Wegetarianie znajdą tu świeżą sałatę z serem pleśniowym czy camembert panierowany z żurawiną. Będzie również „Kaczka dziwaczka” - mix sałat z pieczoną piersią kaczki, aromatyczne rosoły czy tytułowe danie „Głową w piach” - makaron tagliatelle z warzywami i smażonym mięsem strusia. - Kuchnia fit, bazująca na produktach dietetycznych, przeżywa dzisiaj swoje „pięć minut” - twierdzi Patrycja Sołoducha, właścicielka restauracji.- Chcieliśmy trafić w gusta jej miłośników i przy okazji wypełnić kulinarną niszę w Olsztynie. Nowoczesny, elegancki wystrój restauracji - w stonowanej bieli, szarości i czerni. Jakiego ptaka przypomina wam ten zestaw kolorystyczny?